מחיר מערכות סולאריות

מחירון ממוצע לעלות התקנת מערכת סולארית, תמיכה ותחזוקה שוטפת למערכות גג סולאריות לשנת 2025!

הכנסה יציבה לעשרות שנים. מחיר קבוע של 45 אג' מחברת החשמל.
צרו קשר עם נציג
הליך רישוי והקמה מזורזים. חיסכון של עשרות אלפי שקלים בחשבון החשמל!
צרו קשר עם נציג
עד 100% מימון בנקאי בתנאים נוחים.
תשואות גבוהות עד 20% בשנה
צרו קשר עם נציג

קבל הצעה

%

תשואה שנתית

השקעה באנרגיה סולארית היא אחת מהאפיקים הכדאיים במשק

 האם התקנת מערכות סולאריות היא כדאית? התשובה היא ללא ספק כן. מעבר להיותה השקעה אקולוגית עם השלכות חיוביות על איכות חיינו בהווה והעתיד, מדובר על השקעה נדלנ"ית מניבה וכדאית עם תשואה נאה שבצידה. מניסיוננו מדובר על תשואה שנתית ממוצעת של כ 16%. כלומר, החזר השקעה בטווח של כ 7 שנים על מערכת בעלת תוחלת חיים של 25-30 שנה בממוצע וזאת על שטחים שלרוב לא ניתן לנצל לאפיק מניב אחר.

המלצתנו לבעלי נכסים עם שטחים מספקים, היא לנצלם ואת אפשרויות המימון הנוחות הקיימות. חברתנו מתמחה בתכנון, ייעוץ, פיקוח, הוצאת היתרים ניהול והתקנת מערכות סולאריות באזור הצפון. צרו עמנו קשר עוד היום לקבלת מידע נוסף ותוכנית היתכנות כלכלית מלאה ללא התחייבות

 

מערכת סולארית 8KW

46,500 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 9KW

48,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 10KW

53,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 12.5KW

58,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 15KW

64,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 17KW

74,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 20KW

84,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 30KW

106,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 40KW

146,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 50KW

166,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 60KW

176,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 70KW

188,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 80KW

260,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 90KW

290,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 100KW

325,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 135KW

430,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 200KW

612,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

מערכת סולארית 280KW

810,000 ש"ח
כולל התקנה וממיר

הראשונים בהתקנת ותחזוקת מערכות סולאריות 

מאחורינו פרויקטים רבים בהתקנת פאנלים סולאריים בהיקף של מעל 60 MW עם צוותים מקצועיים ומנוסים הערוכים למתן פתרון יעיל ומלא לכל צרכי האנרגיה הסולארית שלכם, החל ממהנדסי אנרגיה סולארית וחשמל ועד צוותי תחזוקה למתן פתרון אזורי מלא. צרו קשר לקבלת ניתוח היתכנות מקצועי ללא תמורה או התחייבות. אנו נאפיין את הפרויקט, נתקין את המערכת על פי מידות המבנה ונמקסם את הפוטנציאל בצריכת האנרגיה הסולארית במבנה הספציפי. באפשרותנו גם מספר תכניות לאפשרויות שיתוף פעולה, השכרה ומימון.

הוצאת היתר למערכות סולאריות לחממות חקלאיות

מומחים בהוצאת היתר להתקנת מערכת סולארית למבנים חקלאיים כגון חממות, לולים, מחסנים, שטחים פתוחים חקלאיים ועוד.

התקנת מערכות סולאריות למבנים חקלאיים נדרשים להוציא היתר מול משרד החקלאות. שלא כמו ההליך היחסית מזורז מול חברת החשמל, מדובר בתהליך מורכב. אנו נדאג ללוות אתכם לכל אורכו עד לקבלת ההיתר.

הוצאת היתר למערכת סולארית

מערכות סולאריות המותקנות על גגות מבני מסחר או פרטיים נדרשים להוציא היתר מחברת החשמל בהליך מזורז באופן יחסי. אנו נדאג עבורכם להוצאת היתר להתקנת המערכת הסולארית כמו גם נלווה אתכם לאורך כל התהליך.

בין השירותים שלנו:

  • יעוץ להתקנת מערכת סולארית
  • תכנון מערכות סולריות
  • הוצאת היתרים להתקנת מערכות סולאריות
  • התקנת מערכות סולאריות על גגות
  • התקנת פרגולות סולאריות
  • התקנת פרגולות למבני תעשייה
  • התקנת מערכת סולארית למבני מסחר
  • התקנת מערכות סולאריות לשטחי חקלאות
  • התקנת מערכות סולאריות לחממות
  • תחזוקת מערכות סולאריות

סוגי מערכות סולאריות :

  • מערכות סולאריות מסחריות
  • מערכות סולאריות עצמאיות
  • מערכות סולאריות לשטחי מסחר
  • מערכות סולאריות ביתיות
  • מערכות סולאריות לחממות
  • מערכות סולאריות לגגות מבנים
  • מערכות סולאריות לחקלאות
  • גג סולארי
  • פרגולות סולאריות
  • מערכות סולאריות למבני תעשייה
  • מערכות סולאריות למשקים
  • מערכות סולאריות אוף גריד

שאלות נפוצות

האם השקעה במערכת סולארית היא כדאית?

התשובה הקצרה, וכך גם הארוכה, היא כן. מעבר להיותה השקעה בעלת ערך חיובי לאקלים, ואינטרס לאומי, השקעה באנרגיה סולארית היא ללא ספק השקעה כלכלית מהמעלה הראשונה המנצלת שטחי גג בלתי שמישים למטרות אחרות.

האם התקנת מערכת סולארית מתאימה לכל מבנה?

עולם טכנולוגיות הסולאריות עשה צעדים ענקיים בהתפתחות שלו, כך שהיום ישנם פתרונות מגוונים לכמעט כל סוג של מבנה וגודל. יתרה מזאת, גם מבחינת היכולת לקבלת היתר וחיבור למערכת החשמל הארצית, נעשו התקדמויות גדולות המאפשרות כיום גם לבעלי נדל"ן פרטי בקנה מידה בינוני ומעלה להיכנס לתחום המניב הזה. יחד עם זאת, עדיין קיימים בשוק מגבלות רבות שיש לבדקם טרם מתן תשובה גורפת. 

מה הן דרישות מבנה המינימאלי הרצויות להקמת מערכת לייצור חשמל סולארי?

כאמור, ברמה התיאורית ניתן להתקין מערכות סולאריות על כמעט כל סוג מבנה וכמעט לכל גודל מבנה, גם למבנים קטנים. יחד עם זאת, כאשר מסתכלים על העלויות הבסיסיות הקבועות של כל הקמה (כגון חיבור למונה חשמל ראשי ותהליכי חציבה הנדרשים לכך) ההצדקה הכלכלית להקמת מערכת סולארית מתחילה לרוב החל משטח של 50 מ"ר.

מבחינת סוגי הגגות להתקנת מערכות סולאריות, כמעט כל סוגי הגגות מתאימים, למעט גגות אסבסט שהן יוצא מן הכלל. יחד עם זאת, בהתאם לסוג הגג יש לעשות התאמות שונות וכן להבטיח את בטיחות המערכת מעצים סובבים מצד אחד, ועל מנת לקבל חשיפת שמש מקסימאלית מאידך. 

בנוסף, גם מבנה הגג ישפיע על המטראז' המינימאלי לכדאיות הקמת פרויקט. גגות משופעים לדוגמא (גגות רעפים של בתים פרטיים) הם יעילים בהרבה מאשר גגות בטון שטוחים. במהלך בדיקת ההתכנות הראשונית אנו ננתח עבורכם את כל הנתונים האלה ועוד.   

האם אנרגיה סולארית היא בטוחה?

מניסיון מצטבר של שנים רבות, ביחוד בישראל, בהם מרבית הבתים משתמשים מזה שנים רבות בדודי שמש, הניסיון מלמד שאנרגיה סולארית היא לא רק כדאית כלכלית אלא גם אנרגיה מאוד בטוחה שלא מגבירה את רמת הסיכון למבנה מחשמל או קרינה.  

מהי התשואה הממוצעת על התקנת מערכת סולארית?

על פי הנתונים המצטברים שלנו התשואה הממוצעת ברוטו על עלות הקמת מערכת סולארית מסחרית היא החזר עלות ההתקנה תוך כ 5 שנים. אם משכללים פנימה את עלויות האחזקה השוטפת ניתן לחשב החזר השקעה ממוצע בטווח של 7 שנים, או 16% ROI שנתי. 

בכמה מסתכם החיסכון הכלכלי הממוצע על התקנת מערכת סולארית?

על פי הנתונים הממוצעים ומחירי חוזי החשמל הנוכחיים, כמות החיסכון שיכולה לייצר מערכת סולארית בגודל לאורך שנות חיי המערכת היא משמעותית מאוד. את החישוב אפשר לעשות לפי 1 מ"ר של פאנל כפול כמות המטרים שניתן לייצר. בממוצע, כל 1 מ"ר של פאנלים יכול לייצר 0.1 קילוואט.  או בממוצע כ 165 קוט"ש בשנה.

על פי תעריפי קניית החשמל הנוכחיים למערכות קטנות מדובר על כ 0.48 ש"ח לכל קילוואט מדובר על חיסכון של כ 910 ש"ח על כל מ"ר של פאנלים. או במילים אחרות, חיסכון של כ 4550 ש"ח חשמל בשנה על מערכת ביתית קטנה של 50 מ"ר.

בחישוב של 30 שנה, מדובר על חיסכון הקרוב ל 150,000 ש"ח על מערכת בעלות משוערת של כ 30,000 ש"ח. על מערכת סולארית מסחרית קטנה של 500 מ"ר, אם כן, מדובר כבר על חיסכון מצטבר של 1,500,000 ש"ח לאורך תקופת חיי המערכת המינימאלית המשוערת.   

מה הרווח האקולוגי של מערכת לייצור חשמל סולארי?

כיום, מרבית החשמל בישראל עדיין מיוצר באמצעים המייצרים פליטת פחמן מוגברת הפוגעת באיכות הסביבה, באיכות האוויר בערי החוף ובהאצת תהליכים של שינויי אקלים והתחממות גלובאלית. אימוץ אנרגיה סולארית כפתרון יכולה בהחלט לייצר שינוי ענק ברמה הזאת.

לדוגמא, גם מערכת ביתית קטנה בגודל של 50 מ"ר, מייצרת חיסכון בפליטת פחמן בקנה מדיה משמעותי.  מערכת כזאת, בממוצע, בהספק של 5KWT חשמל סולארי, תייצר חיסכון שנתי של 5 טון פחמן דו חמצני, או לאורך 30 שנה מעל 150 טון פחמן דו חמצני.

על מנת לסבר את האוזן ניתן להשוות זאת לנתונים הבאים. חיסכון זה מוערך ב:

- צריכת הפחמן הדו חמצני של כ 170 עצים לשנה או כ 5 עצים לכל תקופת חייהם

- כ 70,000 נורות הדולקות 24/7 לשנה

- 50% מפליטת הפחמן הדו חמצני של רכב משפחתי בשנה 

כאמור, מדובר כאן על החיסכון הנגרם ממערכת ביתית קטנה. החיסכון במערכות מסחריות היא גדולה בהרבה. כפי שניתן לראות, התשואה על מערכת סולארית היא ענקית, לא רק ברמה הכלכלית אלא גם ברמה האקולוגית. 

האם ישנן הטבות מס ותמריצים נוספים למתקיני מערכות לייצור חשמל סולארי?

בהחלט. מדינת ישראל וכן גם הרשויות המקומיות מתמרצות את תחום הסולאר באמצעות הטבות מס משמעותיות למשקיעים במערכות לייצור חשמל סולארי על גגות מבנים.

ראשית, ברמה המקומית, העיריות אינן גובות תוספת ארנונה על שטח מתקני מערכות הסולאר. בנוסף, כאמור, ברמת מס הכנסה, הכנסה של עד 20,000 ש"ח בשנה ממכירת חשמל סולארי לחברת חשמל אינה חייבת במס. יתרה מכך, עוסקים פרטיים בתחום יהיו פטורים גם מתשלום מס ערך מוסף (מע"מ) וביטוח לאומי על הכנסה זאת.  

האם קיימות אפשרויות מימון נוחות להקמת מערכת סולארית?

בהחלט כן. מדינת ישראל מעודדת את המעבר לאנרגיה סולארית, וכך גם הבנקים. מאחר ומדובר בהשקעה גדולה, אך בטוחה מאוד, ישנן אפשרויות רבות לקבלת מימון בנקאי בתנאים טובים ולטווח ארוך למימון הקמת המערכת הסולארית. בנוסף, אנו מציעים מסלולי התקשרות רבים למעוניינים להשכיר את הגג שלהם לטווח ארוך, או לחלופין להיכנס למודל של שיתוף פעולה.

מהם מסלולי ההתקשרות השונים המוצעים לבעלי גגות ושטחים המעוניינים בהקמת מערכות סולאריות?

אנו מציעים ארבע אפשרויות או מסלולים שונים להתקשרות עמנו:

1. מסלול 100% בעלות - אנו מקימים עבורכם את המערכת עם אפשרות לתמיכה שוטפת ואחריות וליווי שלנו לכל תקופת האחריות. במקרה כזה אנו גם עוזרים בכל הקשור בתהליך החל מעזרה בהשגת מימון בנקאי, דרך תכנון, הוצאת היתרים, הקמה וליווי ותחזוקה שוטפים. 

2. מסלול שותפות - במסלול הזה אתם מספקים את הגג או הקרקע או המאגר עליו יבנה המערכת ואנו משקיעים ועושים את כל השאר על פי מודל של חלוקת רווחים.

3. מסלול השכרה - במסלול זה אתם מקבלים כסף החל מהיום הראשון. אנו מסכמים מחיר שכירות חודשי קבוע לטווח ארוך של 25 שנה ואתם זוכים לתשלום שקט וקבוע ללא התעסקו או טרדה.

4. מסלול משקיעים - למעוניינים להשקיע בתחום הסולארי שאינם בעלי נכסים עצמאיים, אנו מציעים אפשרות להפוך למשקיעים שותפים ולהצטרף לעשרות הפרויקטים הרצים שיש לנו ברחבי הארץ. הצטרפו אלינו למהפכה הירוקה ותזכו בתשואות גבוהות, קבועות ומועילות לסביבה ולעולם בסיכון נמוך ותשואה גבוהה.  

מה אורך החיים של מערכת סולארית מסחרית?

מערכות סולאריות איכותיות מתוכננות להחזיק מעמד ל 25 ואילו עד 30 שנה אם הן מתוחזקות כראוי. עם תחזוקת פאנלים, הסרת חסמים המטילים צל על הפאנלים, ניטור תקלות וכדומה מערכות סולאריות שורדות כ-30 שנה. למעשה, בתנאים רגילים ניתן ליהנות מאנרגיה מתחדשת 3 עשורים שלמים ואף יותר. כיום, בפרספקטיבה של זמן אנו יודעים להגיד שבתנאי ומשמרים את המערכת ומטפלים בה כפי שצריך לאורך השנים ניתן להינות מתקופות שאף אורכות מעל לשלושים שנה.

למעשה, על פי מחקרים, היעילות של הפאנל הסולארי נשחקת באופן טבעי בכמות של כחצי אחוז בשנה (0.5% בלבד). כך שבפועל, אחרי 25 שנה, תקופת האחריות שרוב החברות מתחייבות לה, היעילות של הפאנל ישחק רק ב 12.5% ולכן בפועל מערכות שמתוחזקות היטב, עם תיקונים נקודתיים במערכת התומכת בפאנלים, יכולות להניב לתקופות ארוכות בהרבה ואף עד 50 שנה ויותר.

האם מערכות סולאריות דורשות תחזוקה?

באופן טבעי, כמו כל מערכת מורכבת, גם מערכות סולאריות נזקקות לתחזוקה שוטפת. על מנת למקסם את התפקוד של המערכת הסולארית, לאתר תקלות מבעוד מועד ולטפל בתקלות בזמן אמת, נדרשת מערכת תמיכה ותחזוקה. רוב המערכות הסולאריות המותקנות על גגות מתפקדות בשנה הראשונה לרוב ללא תקלות מיוחדות, אולם בהמשך יש להקפיד על ניקוי הפאנלים בצורה מקצועית ועם הציוד המתאים ולערוך בדיקות תכופות על מנת להבטיח יצירת אנרגיה מתחדשת במקסימום הפוטנציאל וללא תקלות.

מה כולל שירות תחזוקה של המערכת הסולארית?

:תחזוקת מערכת סולארית כוללת

  1. מערכת ניטור תקלות מרחוק המתריעה על תקלות בזמן אמת.
  2. איתור תקלות וטיפול בהן.
  3. בדיקה שנתית מקיפה לממירים והפאנלים הסולאריים על ידי צוות מקצועי ומיומן.
  4. ניקוי ושטיפת פאנלים מאבק ומלכלוך המצטבר באמצעות ציוד מקצועי ומבלי לפגוע בתפקוד המערכת בעת הניקוי.

אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו ולקבל את הפרטים המלאים לגבי שירותי תחזוקת מערכות סולאריות בכל אזור הצפון. הצוות שלנו מקצועי ומיומן וישמח להעניק לכם שירות באופן קבוע.

מהם עיקרי עלויות התחזוקה השוטפת של המערכת?

מאחר ומערכות פאנלים אינן מערכות יקרות באופן יחסי לתחזוקה, ומרבית התקלות יכולות להיפתר בתכנון חכם מראש וניקיון, העלויות השוטפות למערכת הן יחסית נמוכות. יחד עם זאת, ישנם מרכיבים במערכת שכן יש להחליף אחת ל5 עד 10 שנים ובעיקרם מרכיבי הסוללה ומערכת הבקרה אשר נשחקים באופן מואץ בהרבה מהפאנלים הסולאריים אשר מיוצרים לייצר תפוקות לעשרות רבות של שנים.

אנו כאמור מזמינים אתכם לפנות אלינו ולקבל את הפרטים המלאים לגבי שירותי תחזוקת מערכות סולאריות בכל אזור הצפון. הצוות שלנו מקצועי ומיומן וישמח להעניק לכם שירות באופן קבוע.

איך אדע שהמערכת הסולארית מפיקה את מקסימום האנרגיה?

לפני התקנת מערכת סולארית נדרש תכנון מקצועי ויסודי אשר אחת מהמטרות שלו היא לדאוג שמיקום ההתקנה ואופן ההתקנה ימצה את מלוא הפוטנציאל הגלום בהפקת האנרגיה . למשל, ניצול מיקום חשוף לקרני השמש. אם המערכת הותקנה כראוי ובנוסף אתם דואגים לתחזוקה תקופתית, אזי המערכת מפיקה את מקסימום האנרגיה. בנוסף, כיום ניתן לנטר את המערכות גם מרחוק לבדיקת תפוקות בזמן אמת. 

האם ניתן לבצע ניטור מרחוק למערכת הסולארית?

כיום, בזכות שדרוגים טכנולוגיים בענף, ניתן לנטר את המערכת מרחוק באמצעים דיגיטליים ובכך, גם אתם כבעלי המערכת תוכלו בכל רגע לבדוק את תפוקות המערכת ולדעת בזמן אמת אם קיימות תקלות הפוגעות בתפוקת החשמל ומבלי לעלות פיזית לגג לבדיקה מקומית. 

האם ניתן לחבר את המערכת הסולארית למערכת ביתית חכמה?

כיום, בזכות שדרוגים טכנולוגיים בענף, ניתן בהחלט גם לחבר את המערכת הסולארית העתידית שלכם למערכת לניהול הבית החכם, וכך בזמן אמת גם לנטר ולנהל את המערכת הסולארית ואת יישומי החשמל הפנימיים שלה בתוך הבית החכם מהמחשב הביתי ואפילו ממכשיר הטלפון הסלולארי שלכם.  

איך אדע אם הגג שלי מתאים להתקנת מערכת סולארית להפקת חשמל?

למיקום התקנת המערכת ישנה חשיבות גדולה בניצול הפוטנציאל של האנרגיה הסולארית. התקנה על גג או על פרגולה נחשבת למיקום האופטימאלי ביותר. אנו  מציעים בדיקת כדאיות להתקנת מערכת סולארית לגגות מסחריים ופרטיים באזור הצפון ללא התחייבות או עלות ראשונית.

כמה זמן אורך תהליך קבלת ההיתר מחברת החשמל?

החל משנת 2014, בו נכנס לתוקף חוק הפרגולות, אין צורך בהיתר בנייה פרטני להקמת מערכת סולארית על הגג, וזאת בתנאי ומדובר במערכות שלא עולות על שטח של 600 מ"ר. בנוסף, לא נדרש והקים חברה או עוסק מורשה לטובת ההתקשרות עם חברת החשמל. יתרה מכך, כאמור, עד לתקרה של 20,000 ש"ח לשנה גם אין מיסוי על ההכנסות. בנוסף, כאמור, עין היטל ארנונה על מערכת הפאנלים.

יחד עם זאת, כן יש צורך בהגשת טופס 4לטובת חיבור לתשתיות וכמו כן אישור מנהל החשמל. תהליך זה ניתן לביצוע באופן מהיר יחסי מול חברת החשמל ואורך בממוצע כחודש ימים. במהלך החודש הזה, עד לקבלת ההיתר ניתן לתכנן ולאפיין את המערכת.

מהם השלבים בהקמת מערכת סולארית משלב התכנון ועד החיבור לחברת החשמל?

תהליך התקנת מערכות סולאריות למבנים אורכת בממוצע עד 4 חודשים כולל תכנון, שלב ההיתרים ועד גמר ביצוע

התקנת מערכת סולארית מורכב מתהליך הכולל כמה שלבים:

  1. יעוץ ותכנון -מדידות גודל השטח, בדיקת ארון חשמל, גישה לקווי החשמל. אפיון המערכת הסולרית וקביעת נקודות גישה בעת ההתקנה.
  2. הוצאת היתר בהליך מזורז מול חברת החשמל.
  3. תיאום נציג טכני עם חברת החשמל על מנת לאפיין מיקום ממיר ומונה ולהבטיח התקנה הכפופה להנחיות חברת החשמל.
  4. התקנת המערכת על ידי אנשי מקצוע מוסמכים. תהליך זה לוקח כיומיים שלושה.
  5. בדיקת המערכת על ידי נציג מטעמינו וטכנאי מחברת החשמל.
  6. רישום במשרד התשתיות.
מהם אופני ההתקשרות האפשריים מול חברת החשמל? או במילים אחרות, איך תוכלו להרוויח כסף מהחשמל הסולארי שתייצרו?

החל מספטמבר 2018 בו נכנסו לתוקף השינויים בחוק ההסדרה להקמת מתקנים סולאריים על גגות ומאגרי מים, ישנם 4 מסלולים עיקריים בהם ניתן להתקשר עם חברת החשמל לטובת מכירת החשמל אותו תייצרו. 

  1. הסדר מול יצרנים קטנים במתקנים בהיקף של עד 15 KW פאנלים - לפי מחיר של 48 אגורות לקוט"ש. בנוסף, יתאפשר הסדרה מיוחדת מול יצרנים קטנים בהיקף של עד 15KW עם פטור מהצורך במונה יצור.   
  2. הסדר מול יצרנים בינוניים במתקנים בהיקף של מ 15 KW פאנלים עד 100 KW - לפי מחיר של 45 אגורות לקוט"ש. 
  3. הסדרה מול חברת חשמל באמצעות התקשרות "מונה נטו" בהיקף של עד 100 MW. תעריף התקשרות זה נקבע בהסכם של 25 שנה. תעריפים אלה יהיו קבועים ולא צמודים למדד מחירי הצרכן. לאחר מילוי מכסה זאת  תבחן מחדש התעריף. 
  4. יצור אנרגיה סולארית לשימוש עצמי באמצעות מתקן סולארי על הגג.    

בנוסף, יתאפשר למתחברים למערכת החשמל הארצית אפשרות להתחשבן מול חברת החשמל בשני שיטות התחשבנות: 

תשלום על פי יצור – במקרה כזה תקבלו תשלום נטו עבור כל KWH המיוצר במתקן, ותשלמו ללא כל קשר עבור החשמל הנצרך. 

תשלום על פי הזרמה –במקרה כזה התשלום יקבע בהתאם פער בין כמות הצריכה לבין העודף מתהליך היצור מהמתקן הסולארי שברשותכם. האופציה הזאת אפשרית רק במקרה וקיימת אפשרות להתאמת מערכת מול חברת החשמל לישראל. 

האם מערכות סולאריות עמידות מפני נזקי מזג האוויר?

בגדול הפאנלים הסולאריים חזקים ואינם שבירים. בכל מקרה יש לטפל באופן תקופתי בהסרת חלקיקי אבק מהפאנלים ולבצע ניקוי יסודי על ידי צוות מקצועי. בכל מקרה, כמו כל פריט מומלץ לבטח את המערכת הסולארית מפני נזקי מזג אוויר ונזקים נוספים.  

כיצד פועלות מערכות סולאריות?

המרת האנרגיה הסולארית לכדי אנרגיית חשמל ירוקה מתבצעת על ידי תהליך הקרוי "אפקט פוטו-וולטאי" על שם התא הסולארי בשמש :תא פוטו-וולטאי. פאנלים / מערכות סולאריות נקראות P.V שהן ראשי התיבות של התא.

המערכת הסולארית מורכבת מפאנלים סולאריים פוטו וולטאיים (קולטים) וממירים. 

קרני השמש כוללות חלקיקים תת אטומיים (פוטונים) המכילים אנרגיה סולארית. כאשר החלקיקים מגיעים אל הפאנל הסולארי (הקולטים) משתחררים אלקטרונים והופכים לאנרגיה חשמליתDC )). הזרם החשמלי עובר המרה באמצעות הממירים לאנרגיה חשמלית תואמת למכשירי החשמל הביתיים או המסחריים (AC).  

האם ישראל מתאימה למערכות לייצור חשמל מאנרגיה סולארית?

מדינת ישראל שטופת השמש הינה "קרקע פורייה" להפקת וייצור אנרגיה סולארית. שעות היום ברוב חודשי השנה, מאפשרות שימוש באמצעות הפאנלים הסולאריים ואף מייצרות "עודף חשמל" המועבר לחברת החשמל לשימוש עתידי.

השימוש באנרגיה סולארית נעשה בישראל כבר באמצע שנות ה-50 באמצעות דודי השמש שמספקים מים חמים בשעות היום זאת למרות ההתנגדות בתחילה בשימוש בהם בטענה כי הם מכערים את נוף הערים. באמצע שנות ה-70, התקנת דודי שמש הפך לחובה מעוגנת בחוק למעט דירות בבתים גבוהים. כיום בשל הבנייה הרבה לגובה השימוש בדודי שמש פחת ומהווה צריכה מוגברת לחימום המים באמצעות חברת החשמל.

כבר משנת 2009 מעודדת מדינת ישראל, עסקים ושטחי מסחר להתקין מערכות סולאריות . ב-2013 התהליך נעשה מובנה יותר עם הסדרת מונה שעודדה מפעלים ובתי מסחר להתקין מערכות סולאריות. הרעיון המרכזי הוא לקדם משק עם אנרגיה מתחדשת, נקי וירוק. בפועל, אחוז השימוש באנרגיה סולארית עומד כיום על כ-7% בלבד וישנו מקום לצמיחה מסיבית בהתקנת ושימוש בפאנלים סולאריים על שטחים קרקעיים, על גגות מסחריים ובבתים פרטיים.

בשנת 2020 היחידה לאיכות אוויר ושינוי אקלים במשרד איכות הסביבה, פרסמה מסמך המגדיר את הערכת פוטנציאל הייצור הסולארי במרחב הבנוי. המסמך בחן את הסטטוס כיום והערכת הפוטנציאל בשנים 2030 ו-2050 . לעומת מדינות ה-OECD שהגדירו שימוש ב-100% אנרגיה מתחדשת ב-2050 ו-50% עד 2030, ישראל הציבה יעד של 17% עד 2030 ולאחרונה העלה שר האנרגיה את היעד ל-30%. המסמך אשר פורט את הפוטנציאל העתידי של הפקת אנרגיה סולארית מתמקד בשטחים מובנים. עד היום שטחים קרקעיים שימושו להצבת פאנלים סולאריים. בעיקר על שטחים קרקעיים אך מכיוון ששטחים קרקעיים במדינת ישראל הם מוגבלים ומיועדים בעיקר לבנייה ושימושים לאומיים, מתייחס המסמך להצבת פאנלים סולאריים על גגות מבנים, חניונים, תשתיות תחבורה ציבוריים וכדומה. על פי הנתונים המוצגים בעבודה, עד 2030 ניתן יהיה לייצר 46% אנרגיה מתחדשת מסך צריכת החשמל. צריכה זו מהווה כ-18 ג'יגה ואט הספק ממתקני אנרגיה סולארית שיוצבו על מבנים שקיימים כיום, נוסף על המתקנים הקיימים כיום. בהתייחס לבנייה המתוכננת בשנים הבאות יכול הפוטנציאל להגיע ל-24 ג'יגה ואט הספק.

כפי שהנתונים מראים, הפוטנציאל בישראל לצרוך חשמל מאנרגיה סולארית הינו עצום. הצטרפו גם אתם למהפכה והתחילו להשתמש באנרגיה מתחדשת!

כיצד פועל החיבור למערכת הגריד החשמלי של חברת החשמל?

תהליך התקנת מערכות סולאריות בישראל נעשות בתיאום מלא עם חברת החשמל. עודפי האנרגיה המופקת מועברים לחברת החשמל ובשעות שאין ייצור אנרגיה מהשמש מספקת חברת החשמל את הזרם החשמלי. חברת החשמל מודדת את כמות צריכת האנרגיה הסולארית ואת כמות צריכת החשמל באמצעות "מונה נטו". בחישוב הסופי, התשלום לחברת החשמל הוא עבור צריכת החשמל מהם מינוס עודפי החשמל שהועברו אליהם מהפאנל הסולארי.

באילו אזורים אתם פועלים?

אנו מציעים שירות תכנון, התקנה ותחזוקה של מערכות לייצור אנרגיה סולארית בכל אזור הצפון: רמת הגולן, הגליל, העמקים, יישובי חוף הכרמל, חיפה והקריות, ויישובי צפון השרון ועמק חפר, אזור השרון ואזור המרכז. 

האם קיימות אפשרויות מימון להקמת מערכת סולארית?

בהחלט. ישנן אפשרויות מגוונות להשגת  מימון לפרויקט וכמו כן, אנו מציעים גם מודלים נוספים במסגרת שיתוף פעולה ארוך טווח, אפשרויות להשקעה בפרויקטים אותם אנו יוזמים וכמו כן גם מודלים בהם אנו משכירים את הגג ממכם בחוזה שכירות ארוך טווח עם הכנסה קבועה ויציבה.  

מה עלות התקנת מערכת סולארית?

עלות התקנת מערכות סולאריות משתנה בהתאם למספר פרמטרים כמו גודל הפרויקט, סוג הפאנלים הרצויים, סוג המבנה, עבודות תשתית נדרשות על פי הצורך, ואף המרחק הפיזי שיש לגשר לטובת חיבור עד לארון החשמל הראשי. היכנסו ללינק לקבלת פרטים מלאים ומחירון עדכני לעבודות ומערכות סולאריות לשנת 2024. יחד עם זאת, ועל מנת לקבל סדר גודל משוער של עלות, ככלל אצבע, ניתן להגיד באופן כללי שמרבית המערכות הסולאריות הביתיות בישראל עולות כ 60,000 ש"ח בממוצע ויכניסו לבעליהם לאורך השנים הכנסה של כ 220,000 ש"ח. כאמור, ניתן לקבל מימון בנקאי נוח לתהליך או להיכנס לחלופין עמנו לאחד ממסלולי השותפות או ההשקעה שלנו. בנוסף, כאמור, מערכת כזו תחזיר את עצמה תוך 5 שנים (ברוטו) או 8 שנים נטו (בשכלול הוצאות תפעול בתמחיר) עם תשואה משוערת של כ 16% שנתית ל כ 30 שנה. וכל זה עם פטור ממס הכנסה עד 20,000 ש"ח בשנה וכן פטור ממע"מ ומתוספת תשלום באגרת הארנונה של הנכס.  לקבלת פרטים מלאים כאמור מומלץ להיכנס ולקרוא יותר במחירון העדכני שלנו לשנת 2022.  בכל שאלה התקשרו עוד היום. צוות מומחי הסולאר שלנו עומדים לרשותכם.

צרו
קשר

דברו איתנו